top of page

Vastuullisuus

Meille on tärkeintä toimia vastuullisesti ja luonnon ehdoilla, luontoa kunnioittaen. Luonnon seuraaminen on iso osa mehiläishoitoa; hunajasato vaihtelee suuresti riippuen kesän sateista, auringosta, lämpötilasta, talven ankaruudesta ja pituudesta, kevään aurinkoisista päivistä sekä syksyn sateista ja kylmyydestä.

harri.jpg

Ekologisuus

Ekologinen ajattelu on tilallamme kaiken perusta. Ekologisuus toteutuu tilallamme kierrättämisen maksimoinnilla, uusiutuvan energian käytöllä sekä pyrkimyksenä minimoida hiilijalanjälki.

Luomutuotannossamme käytämme vain omaa luomumehiläisvahaa puhtaan ja ekologisen tuotannon takaamiseksi. Kiinnitämme huomiota pesien sijaintiin, ekologisiin pesämateriaaleihin ja hoitotarvikkeisiin. Mehiläistauteja torjuntaan orgaanisesti. Lisäksi kierrätämme ja korjaamme käytettyä mehiläispesäkalustoa.

Pakkausmateriaalit

Pyrimme minimoimaan pakausjätteen synnyn
pakkaamalla luomuhunajamme kierrätettäviin pahvi- tai lasipakkauksiin. Pahvipakkauksissa käytetään PEFC ja FSC sertifioitua yli 90% uusiutuvaa materiaalia.

metsähunaja.png
pesat2.jpg

Pesien sijainti

Huolehdimme, että yhdellä tarhapaikalla on luonnon kantokyvyn mukaan tarpeeksi vähän mehiläisiä, jotta niin mehiläisille kuin villipölyttäjille riittää luonnossa mesilähteitä.
 
Lisäksi tarhapaikat on sijoitettu sopivalle etäisyydelle toisistaan, jolloin ajokilometrejä tulee mahdollisimman vähän pesiä hoidettaessa.
 
Mehiläispesät on sijoitettu Itä-Suomen puhtaaseen luontoon kauas mahdollisista saastelähteistä, kuten vilkasliikenteisistä teistä, tehoviljellyistä pelloista ja kaatopaikoista.

Elinvoimainen maaseutu

Mehiläisten tärkeä pölytystyö tukee maaseudun ja maanviljelyn moninaisuutta. Mehiläisten hoitaminen edistää merkittävästi ympäristön suojelua sekä maa- ja metsätaloustuotantoa mehiläispölytyksen ansiosta.

Tarjoamamme sesonkityö myös osaltaan elävöittää maaseutua.

elinvoima_edited.jpg
bottom of page