top of page
landpagehoney.png

Luomuhunajaa Karjalan kunnailta

Metsämesi-luomuhunaja saa makunsa Pohjois-Karjalan metsistä ja pelloilta. Hunajakasveja ovat mm. villivadelma, horsma, kanerva, puolukka, mustikka ja apila. Luomuhunajaamme ei kuumenneta, etteivät hunajan hyödylliset entsyymit ja ravintoaineet tuhoudu. Metsämesi-luomuhunaja on 100 % puhdas luonnontuote. Hunajaamme ei ole lisätty eikä poistettu mitään.

Metsämesi-hunajalaadut

Metsähunaja

Metsähunajaa saadaan, kun mehiläiset keräävät meden pääasiassa metsissä ja niityillä kasvavista kukista, kuten apila, voikukka, metsäkurjenpolvi, villivadelma, mustikka, puolukka, horsma ja kanerva.

Kukkahunaja

Kukka- tai lajihunajaa saadaan, kun mehiläispesät sijoitetaan alueelle, jossa kasvaa haluttua mesikasvia esimerkiksi tattaria tai kanervaa. Lajihunajalle on ominaista käytetyn kasvilajin tunnistettava maku, joka voi olla makea, kukkainen, hedelmäinen tai jopa hieman mausteinen.

Makuhunaja

Makuhunaja on hunajavalmiste, joka saa makua ja aromia  lisätyistä aineksista. Valikoimastamme löytyy ihania makuyhdistelmiä kuten luomumansikka- ja kuusenkerkkähunaja.

pesa_2.jpg

Mehiläistarhaus

Mehiläiset asuvat pesissä, jotka voivat olla esimerkiksi puulaatikoita, joissa on kehyksiä. Kehyksiin mehiläiset rakentavat kennoja, joissa munat kehittyvät toukiksi ja lopulta aikuisiksi mehiläisiksi.  Pesissä mehiläishoitaja pitää huolta mehiläisistä, tarkkailee niiden terveyttä ja varmistaa pesien riittävän ravinnon saannin.

Tarina

Perheyritys Metsämesi sijaitsee Pohjois-Karjalassa Kiteellä, Huikkolan kylässä. Luomutilamme on erikoistunut mehiläishoitoon sekä korkealaatuisen luomuhunajan ja mehiläishoitotuotteiden valmistukseen.

 

Erikoisuutemme on metsähunaja, jonka tarvittavan meden mehiläiset keräävät metsäisiltä lähialueilta ja kukkakedoilta.

bottom of page